SVI NA MAXTV PRVU LIGU

Generali heroji otvorili vrata stadiona, Zadar slavi!

16.11.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon što je iz Haaga stigla vijest kako su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni svih optužbi Udruga profesionalnih klubova MAXtv Prve lige pokrenula je inicijativu pod nazivom 'Otvorena vrata stadiona'

Naime, Udruga profesionalnih klubova MAXtv Prve lige nakon oslobađajuće presude pokrenula je inicijativu da se utakmice 16. kola MAXtv Prve lige igraju s 'otvorenim vratima stadiona', naravno u čast hrvatskim generalima.

Posebno sretni nakon oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču, bili su igrači NK Zadar. Naravno, razlog je posve jasan jer grad Zadar kao drugi dom Ante Gotovine koji je rodom iz Pakoštana.

'Svi smo presretni zbog toga, ipak se zna što Gotovina znači nama u Zadru. Moram biti iskren i priznati da smo čak u to ime malo i popili, ali ne previše jer smo danas krenuli za Zagreb na utakmicu s Dinamom. Makar, sada nakon takve vijesti, sve je manje važno', presretan je bio kapetan Zadra Jakov Surać

Dinamo i Hajduk bez naknade na MAXtv-u

Korisnici MAXtv-a će utakmice Dinamo - Zadar (subota, 17.11.2012. u 15:00 h) i Hajduk - Lokomotiva (subota, 17.11.2012. u 19:00 h) moći gledati bez naknade na PPV (pay per view) kanalima.

Dodajmo još kako su i na službenim web stranicama GNK Dinamo vrlo brzo nakon vijesti iz Haaga objavili kako svi navijači i ljubitelji nogometa mogu besplatno ući na maksimirski stadion.

Tako između ostaloga piše:

'U subotu je na Maksimiru susret Dinamo - Zadar. U Maksimir, dakle, dolazi klub iz rodnoga kraja generala Gotovine kojemu ćemo i na toj utakmici odati počast i svi ga zajedno pozdraviti, kao i generala Mladena Markača. Stoga u duhu ponosa i sjajnoga raspoloženja u kojemu se svi u ovome trenutku nalazimo pozivamo da i sutrašnji sportski događaj svi zajedno uveličamo sportskim navijanjem jer Dinamo otvara vrata stadiona za sve! Time želimo pozvati na zajedništvo i u ovom sportskom događaju, ali i slavlju čiji smo svi dio danas postali.

Dođimo na Maksimir i zahvalimo glasno našim herojima na svemu što jesmo i što u svojoj slobodi činimo!', piše na web stranicama Dinama.

Kako doznajemo splitski Hajduk na utakmici protiv Lokomotive neće otvoriti vrata stadiona za sve navijače, a navodno je tako odlučio predsjenik kluba Marin Brbić. Naime, poznato je kako Hajduk redovito na svojim utakmicama ima velik broj navijača, a poznato je i kako navijači Hajduka kupuju ulaznice i kada ne idu na utakmice kako bi pomogli svom klubu.

'Mi smo u specifičnoj situaciji jer kod nas ulaznice kupuju i ljudi koji ne mogu doći na utakmicu, na daleko je poznata akcija "Ako si tužan..." i istovremeno baš nikada Torcida od nas nije tražila besplatan ulaz, svaki od njih s ponosom kupi ulaznicu za utakmicu svog Hajduka', kazao je glasnogovornik Ante Bilić za portal Dalmacijanews.com.

Parovi 16. kola MAXtv Prve lige
(komentirajte parove na portalu Tribina.hr):
NK Inter – NK Istra (PET, 16h)
NK Cibalia – RNK Split (SUB, 15h)
NK Dinamo - NK Zadar (SUB, 15h)
NK Slaven Belupo - NK Zagreb (SUB, 15h)
NK Hajduk - NK Lokomotiva (SUB, 19h)
NK Rijeka – NK Osijek (NED, 19h)