ministar turizma

Glavina objasnio turističke brojke: Skoro pa idealne

16.08.2024 u 20:28

Bionic
Reading

U srpnju je u jadranskim županijama boravilo 155 tisuća gostiju manje u odnosu na lani. Taj minus djelomično je nadoknađen na kontinentu.

'Ja bih se usudio reći da su brojke skoro pa idealne. Naime, imali smo izvanrednu predsezonu, glavni dio turističke sezone se vrtimo unutar par postotnih poena i to je nešto što je očekivano, nešto što je poželjno. Ja cijelo vrijeme komuniciram da što se tiče špice sezone mi više ne možemo tražiti nikakva povećanja', rekao je ministar turzma Tonči Glavina za Dnevnik Nove TV.

Dodao je i da ne želi prekomjerni turizam te da je cilj da Hrvatska bude cjelogodišnja turistička destinacija. Također, projekcije obećavaju izvanrednu postsezonu.

'Možemo biti sigurni da ćemo na nivou godine imati jako dobre brojke, vjerojatno opet rekordne. I to nam je cilj. Mi idemo u jednom novom smijeru, s novim zakonom o turizmu, novim strateškim okvirom, s cijelim novim modelom upravljanja u kojem razvijamo cjelogodišnji turizam i distriburiamo turistički program', ističe Glavina.

Najgore je, samatra ministar, kad je u nekoliko ključnih mjeseci izražena 'velika masovnost' i kada se cijela infrastruktura napreže, pa tako i dostupnost radne snage. Treba raditi na tome, istaknuo je, da se od turizma živi cijele godine i da glavni dio sezone traje barem od šest do osam mjeseci.