OLIMPIJSKI RAZGOVORI

Kolinda: Kupala bih se u Seini, ali u ronilačkom odijelu. Jer kad me guglate...

25.07.2024 u 22:35

Bionic
Reading

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svojstvu članice Međunarodnog olimpijskog odbora boravi u Parizu, gdje se sutra otvaraju Olimpijske igre

Svoje dojmove o organizaciji igara, susretu s predsjednikom Macronom i očekivanja od hrvatskih sportaša podijelila je s novinarkom RTL-a. Kaže kako je sigurnost na vrlo visokoj razini.

'Mi smo u ponedjeljak čekali tri-četiri sata, dok su pretresali sve naše sobe u hotelu i kad su nas u konačnici pustili nekih desetak minuta prije nego što sam trebala otići, obući se nabrzinu u sobi, još su visili svi kablovi sa stropova i slično. Dakle, jako detaljno se sve pregledava', kaže Grabar Kitarović.

Susret s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, s kojim se zabilježila nezaboravno druženje i prije šest godina, one kišne večeri finala svjetskog prvenstva u nogometu u Moskvi, opisala je kao - prijateljski.

'Predsjednik Macron i ja smo dugogodišnji prijatelji, kolege, naravno, bili i uvijek, kad se vidimo, vrlo srdačno razgovaramo uglavnom o neobaveznimm temama iz života i sporta. Razgovarali smo o tome da se nadamo da ćemo zajedno negdje na tribinama bodriti svoje sportaše', kaže bivša predsjednica.

Policijske kontrole uoči otvorenja Olimpijskih igara u Parizu Izvor: EPA / Autor: ANDRE PAIN

Istaknula je da će gledati hrvatske sportaše 'kad god je to moguće', a na pitanje bi li se okupala u Seini, rijeci u kojoj kupanje nije toksikološki sigurno, no unatoč tome, u njoj se okupala gradonačelnica Pariza, rekla je.

'Bih, samo ne znam kako bi to završilo s obzirom da kad guglate moje ime dobijete milijun fotografija u kupaćem kostimu, od kojih nijedna nije moja. Dakle, mislim da bih u ronilačkom odijelu iz nekih drugih razloga, ne zbog toga što Seina nije sigurna', zaključila je.