veliki nesrazmjer

Grmoja o poskupljenju energenata: Nije se o tome govorilo prije izbora

06.09.2024 u 14:32

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u petak da se o poskupljenju energenata nije govorilo prije izbora, a sada kada su izbori prošli smanjuju se subvencije zbog čega će rasti cijene plina i struje za građane

"Vlada smanjuje subvencije zbog čega će rasti cijena energenata građanima, u predizbornoj kampanji imali smo subvencije, a sada čim su izbori završili, subvencije se smanjuju", kazao je Grmoja na konferenciji za novinare.

Osim toga, dodao je, u predizbornoj kampanji nije bilo govora o rastu plaća političarima a nakon izbora plaće su im rasle 70 posto, dok se za umirovljenike najavljuje rast za 7 posto.

Grmoja je upozorio i na veliki nesrazmjer u javnom i privatnom i sektoru u kojem su plaće rasle čak manje nego mirovine.

"Imamo inflaciju, doći će do rasta cijene energenata, a plaće građanima nisu rasle, mirovine nisu dovoljno rasle, jedino što je raslo u ogromnoj mjeru su plaće političara", rekao je i najavio da će se Most i dalje zalagati za porezno rasterećenje rada.

Grmoja je skandaloznim ocijenio slučaj ginekologa iz Osijeka, nepravomoćno osuđenog za silovanje pacijentice koji i dalje radi u osječkom KBC-u. Zanima ga gdje je tu odgovornost ministra zdravstva Vilija Beroša.

Moguće rješenje, smatra, su izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti da se liječnicima koji su pravomoćno osuđeni ili im je potvrđena optužnica zabrani rad s pacijentima, i to ne smo u slučajevima seksualnog napastovanja već i u slučaju kaznenog djela mita.

Govoreći o predsjedničkim izborima, Grmoja je rekao da stranka Most još nije odlučila na koji način će sudjelovati na tim izborima, hoće li imati svog kandidata ili će podržati nekoga.