SLAVLJE 'BILIH'

Hajduk minimalno sredio rumunjski Petrolul

25.06.2013 u 21:10

Bionic
Reading

U vrlo zanimljivom zatvorenom trening-dvoboju osvajača kupova Rumunjske i Hrvatske, sudionika pretkola Europske lige, odigranom na igralištu NK Železničara u Mariboru, zasluženo je slavila momčad Igora Tudora rezultatom 0:1.

Praktički, tek što se krenulo s centra, u drugoj minuti, 'bili' su poveli. Ivan Tomičić spasio je jednu loptu, dodao kapetanu Goranu Jozinoviću koji je idealno pronašao Jeana Evrarda Kouassija, najvišeg u rumunjskom kaznenom prostoru.

U 11. minuti je sreća pomazila igrače Petrolula, lijepu akciju složili su hajdukovci po lijevoj strani, Tino Sušić je spustio loptu Tomičiću koji je s 10-ak metara pogodio – stativu!

Mijo Caktaš je u 26. minuti sam sebi stvorio 100-postotnu prigodu, prošao je kroz trojicu suparničkih igrača i ušao u kazneni prostor Petrolula, pucao s 12 metara, ali je netko loptu dotaknuo i odbio u korner.

Najbolju prigodu Rumunja vidjeli smo u 30., no vratar Hajduka Goran Blažević je izašao kao pobjednik u dvoboju 'jedan na jedan' s 'desetkom' Adrianom Cristeom.

Pet minuta kasnije stopostotna prigoda na drugoj strani, Jozinović je opet idealno ubacio, kao u drugoj minuti Koassiju, Goran Galešić je sad pucao glavom s pet metara, no izvrsno je reagirao vratar Bornescu i spriječio povećanje vodstva Hajduka.

Trener Petrolula Cosmin Contra praktički je cijelu momčad promijenio na poluvremenu (osim vratara). Krenuli su ambiciozno svježi Rumunji od prvog napada.

U 55. Minuti Hamza Younes je prebacio istrčalog Blaževića, no Goran Milović je uklizao i izbio s gol-crte.

Pred kraj susreta veliku priliku stvorio je Marko Bencun Jozinoviću, bio je kapetan Hajduka sam pred vratarom Petrolula, no pucao je ravno u njega i dobio samo korner.

Tijekom aktualnih priprema odigrali su hajdukovci dvije zatvorene trening-utakmice, pobijedili su zasluženo Rudar iz Velenja 0:3, te sada Petrolul 0:1.