SVJEŽA KRV NA POLJUDU

Hajduk predstavio svoj novi poker

09.07.2012 u 13:36

Bionic
Reading

Osim što su prinove Hajduka izrazili zadovoljstvo što su potpisali ugovore s 'velikim klubom poput Hajduka', svima je zajedničko da su rođeni u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Uoči početka nove sezone Hajduk je predstavio četvoricu novih igrača, lijevog beka Danijela Stojanovića, desnog beka Avdiju Vršajevića, veznjaka Tina Sušića i napadača Antona Maglicu.

'Pri odabiru igrača vodili smo računa o željama trenera, koji je tražio da se pojača konkurencija u svim linijama' kazao je sportski direktor Hajduka Milo Nižetić, koji je došao na predstavljanje.

Prvi je dobio riječ najiskusniji, 27-godišnji lijevi bek Danijel Stojanović koji je u prošle dvije sezone nosio dres portugalskog Nacionala. 'Za mene je Hajduk jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sretan sam što su me odabrali da im pomognem' kazao je Stojanović.

Nakon njega riječ je uzeo Anton Maglica, jedan od rijetkih koji je odbio ponudu Mamića i došao u Hajduk. 'Nekome bi bilo teško odbiti Mamićevu ponudu, meni nije. Da mi je bilo do novca otišao bih ja u inozemstvo, ali želim igrati i dokazivati se u Hrvatskoj. Želim se izboriti za mjesto u napadu Hajduka, nisam došao sjediti na klupi' samouvjeren je Maglica.

Veznjak Tino Sušić stigao je na Poljud iz drugog pokušaja. Zimus ga Balakov nije uzeo, sada Mišo Krstičević jest. On bi trebao zauzeti poziciju na lijevom boku veznoga reda, koja će ostati upražnjena eventualnim odlaskom Anasa Sharbinija. 'Volim igrati s loptom u nogama, volim napraviti razliku i uposliti suigrače. Nadam se da ću opravdati povjerenje i izboriti se za mjesto u postavi, pa čak i ako Anas ostane. Bit će mjesta za sve' kazao je Sušić, koga će zasigurno doći gledati i njegov stric, Safet, legendarni igrač, koji je danas izbornik BiH selekcije.

'Tko zna, možda će Sušić vidjeti i dobru igru Avdije Vršajevića, nekadašnjeg reprezentativca BiH, koji je novo rješenje za desni bok Hajdukove obrane. 'Većini igrača na Balkanu san je zaigrati za veliki klub poput Hajduka, pred fantastičnim navijačima i meni se taj san ispunio. Momčad je mlada, no ima kvalitetu za koju se nadam da će se pokazati već u prvim utakmicama,' zaključio je Vršajević.