POSAO ZA 'OKO SOKOLOVO'

Hajduk svladao Cibaliju, golovi padali iz zaleđa!?

13.04.2013 u 21:04

Bionic
Reading

U 27. kolu MAXtv Prve lige Hajduk je u Poljudu svladao Cibaliju 2:1 te se je tako vratio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice iza nedodirljivog Dinama

'Bili', iako drastično oslabljeni' stigli su do pobjede te su tako razveselili Cibalijine konkurente u borbi za ostanak. Hajduk je bio bolji, ali nema sumnje kako će se još pričati o ovom susretu, jer su sva tri gola pala iz sumnjivih situacija (zaleđa).

'Majstor s mora' je od prve minute pritisnuo goste, imao je nekoliko dobrih prilika, ali je vinkovački vratar bio na visini zadatka. Ipak, u 27. je morao po loptu u mrežu. Sušić je pucao, Matković obranio, ali je na odbijanac naletio Caktaš i pogodio.

Nakon toga se probudila Cibalia, pokazala zube, a u 39. stigla je i do pogotka. Mišić je izigrao obranu domaćina, njegov udarac je zaustavio Blažević, no na pravom mjestu bio je Bartolović koji je pogodio za izjednačenje.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

U nastavku je Hajduk preko Sušića uzdrmao vratnicu, a zatim je uslijedilo zatišje na travnjaku. Cibalia je sve lakše parirala, ali u 72. je Mišić napravio glupost, odnosno nepotreban prekršaj. Zaradio je drugi žuti karton i ostavio momčad na cjedilu da do kraja utakmice igra s deset igrača što se uskoro pokazalo kobnim.

Hajduk je brojčanu nadmoć iskoristio u 79. nakon jednog ubačaja s lijeve strane kada je precizan bio Vuković, ali ponavljamo izgleda kako je i on bio u nedozvoljenoj poziciji.

S ovom pobjedom Hajduk je izbio na drugo mjesto s 47 bodova, a Cibalia je ostala u zoni koja vodi u drugoligaški razred.

'Utakmicu je riješila dječačka glupost Mišića. Dobio sam poruke da su sva tri gola pala iz zaleđa, volio bih da nije bilo nijednog gola. Nisam ih vidio, ali znam kakav je postotak pogrešaka na štetu Cibalije. Veliki je omjer na štetu Cibalije, vjerojatno ovo nije zadnja,' ogorčeno je rekao trener Cibalije Bojko.

Hajduk - Cibalia