POTVRĐENO

Hajduku kazna jedne utakmice bez gledatelja

29.05.2012 u 16:15

Bionic
Reading

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević u ponovljenom je postupku, zbog prekida utakmice 25. kola Hajduk - Karlovac od strane domaćih navijača upotrebe pirotehnike, donio istu odluku - Hajduk je kažnjen igranjem jedne prvenstvene utakmice bez gledatelja

Hajduk će prvu domaću prvenstvenu utakmicu slijedeće sezone odigrati bez gledatelja na Poljudu. Odluka je to Disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića, koji je u ponovljenom postupku donio istu odluku.

Na prethodnu takvu odluku Hajduk je uložio žalbu koju je Komisija za žalbe Prve HNL uvažila iz formalnih razloga: u obrazloženju odluke disciplinski sudac naveo je sve ranije utakmice tijekom ovog prvenstva na kojima su bili takvi propusti zbog kojih je klub već bio kažnjavan novčano, ali neke od tih odluka nisu bile konačne jer je od strane kluba bila uložena žalba.

U međuvremenu je Komisija za žalbe riješila sve žalbe Hajduka i potvrdila odluke o izrečenim novčanim kaznama pa je disciplinski sudac prema kriterijima o kažnjavanju zbog ponavljanja istih prekršaja, kao i u slučaju Dinama, primijenio Disciplinskim pravilnikom predviđenu slijedeću vrstu kazne: igranje bez publike.

Disciplinski sudac ima u postupku još jedan predmet protiv Hajduka iz prethodnog prvenstva (neredi od strane navijača Torcide i prekidi utakmice 26. kola Osijek-Hajduk) o čemu će odluku donijeti nakon konačnosti najnovije odluke o kažnjavanju kluba s jednom utakmicom igranja bez nazočnosti gledatelja