KONAČNO PRELOMILI

HNS predlaže Berislava Šipuša za ministra kulture

16.04.2015 u 19:21

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka predložit će Vladi da novi ministar kulture, u zamjenu za bivšu ministricu Andreu Zlatar Violić, bude njezin dosadašnji zamjenik Berislav Šipuš. Odluka je donesena u redovnoj proceduri na stranačkim tijelima, priopćili su u četvrtak poslijepodne iz HNS-a

Od ostavke ministrice kulture Andreje Zlatar Violić pretpostavljalo se da će na ispražnjenu funkciju uskočiti njezin zamjenik Berislav Šipuš koji je odmah iskazao spremnost da preuzme ministarstvo.

Upitan je li spreman preuzeti dužnost ministra rekao je da je tri i pol godine radio na masi projekata kao zamjenik i da je kao zamjenik morao znati sve i pomagati ministrici koliko je moguće.

'Bilo bi praktično poduzeti taj korak i nadam se da ću imati mogućnost realizirati sve što je ovo ministarstvo radilo zadnjih godina', izjavio je.

Sukladno koalicijskom sporazumu, Ministarstvo kulture potpalo je pod HNS, čija je šefica Vesna Pusić također od početka tvrdila da je Šipuš najlogičnije rješenje. On je u ministarstvo stigao s kvote HNS-a, iako nije član stranke. No kandidatura se odužila zbog sumnji da je i Šipuš bio upetljan u nepravilnosti u Ministarstvu kulture. Provjera koja se mogla obaviti u nekoliko sati odužila se tri tjedna, a s obzirom na to da je HNS danas priopćio da će Vladi predložiti Šipuša za ministra, pretpostavlja se da je on iz afere oko peglanja kartica izašao neokaljan.

Više o liku i djelu Berislava Šipuša možete doznati ovdje