KUPNJA DOMENA

Hoće li nasljednik Xboxa 360 biti – Xbox 8?

04.07.2012 u 10:15

Bionic
Reading

Microsoft je zakupio nekoliko internetskih domena pod imenom 'xbox8'; znači li to da je to i ime njihove sljedeće konzole koja je zasad poznata pod kodnim imenom 'Durango'?

Nakon što je site Fusible.com otkrio da je Microsoft zakupio nekoliko internetskih domena pod imenom 'xbox8', Microsoft je cijelu stvar i službeno potvrdio: 'Microsoft često zakupljuje internetske domene što je dio poslovne strategije, no osim toga nemamo nikakvih komentara'.

 

Microsoft je zakupio domene xbox8.org te xbox8.us, a kreće i u borbu za xbox8.com koju je već netko ranije zaokupio i time si vjerojatno osigurao pravo malo bogatstvo koje će mu Microsoft morati isplatiti. Da stvar bude zanimljivija, i već zakupljene domene bile su u vlasništvu kineskog državljanina koji ih je nakon spora morao prepustiti Microsoftu.

 

Vijesti o Xboxu 8 tim su zanimljivije ako imamo na umu da će se i nadolazeći Windowsi na tržištu pojaviti uz sufiks '8', a već ranije Microsoft je najavio da će pokušati sve platforme (PC, mobiteli, Xbox) objediniti istim operativnim sustavom i tako im omogućiti i međusobno komuniciranje.

 

Nadolazeći Xbox, nasljednik aktualnog Xboxa 360 zasad je poznat pod kodnim imenom 'Durango', a prema nekim glasinama biti će između 600% i 800% jača od Xboxa 360. Neki studiji već rade i na prvim naslovima koji bi se na tržištu trebali pojaviti usporedno s izlaskom konzole.