POTVRDIO MORH

Hrvatski vojnik vratio se iz Libanona, odgođeno slanje novih

21.10.2024 u 22:09

Bionic
Reading

Pripadnik Oružanih snaga RH koji je sudjelovao u UN operaciji potpore miru UNIFIL u Libanonu večeras se vratio u Republiku Hrvatsku. Zbog aktualne sigurnosne situacije odgođeno je daljnje upućivanje pripadnika Oružanih snaga u Libanon, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH)

'Pripadnik Oružanih snaga RH vratio se u Hrvatsku po završetku jednogodišnjeg mandata. U operaciju potpore miru UNIFIL upućen je temeljem Odluke Hrvatskog sabora. Zbog aktualne sigurnosne situacije, daljnje upućivanje pripadnika Oružanih snaga u operaciju potpore miru UNIFIL u Libanonu je odgođeno.

Podsjetimo, pripadnici Oružanih snaga u misijama i operacijama potpore miru sudjeluju temeljem važećih Odluka Hrvatskog sabora', navodi se u priopćenju MORH-a.

Izraelska vojska je početkom mjeseca uz zračne napade započela i kopnenu ofenzivu na Libanon. Cilj je borba protiv proiranske libanonske milicije Hezbolaha i vraćanje raseljenih stanovnika njihovim domovima u sjevernim dijelovima Izraela, piše Hina.