Cijela zemlja 'gori'

Uz paklene temperature, ponegdje će biti i pljuskova: Meteorolog otkrio kad će vrućine popustiti

13.07.2024 u 07:10

Bionic
Reading

Nastavlja se toplinski val. Za cijelu Hrvatsku i danas je zbog ekstremnih vrućina izdan crveni meteoalarm (izuzetno opasno vrijeme), no u nekim dijelovima zemlje mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutros je u Splitu već u 6.00 sati izmjereno 27 Celzijevih stupnjeva

Danas pretežno sunčano i većinom vrlo vruće. Uz razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Istri i središnjima predjelima, a na sjeveru poslijepodne mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na sjeveru i sjeveroistočni, a na Jadranu mjestimice južni i jugoistočni. Najviša temperatura između 33 i 38 °C, u gorju niža, prognozira DHMZ.

Sutra opet pretežno sunčano, vruće, na Jadranu i vrlo vruće. U unutrašnjosti u drugom dijelu dana uz umjeren razvoj oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak, ponajprije na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 17 do 23, na Jadranu od 23 do 28, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 36, u unutrašnjosti Dalmacije i do 38 °C.

Prema prognozama meteorologa Tomislava Kozarića s HRT-a, ovaj toplinski val potrajat će barem do sredine idućeg tjedna.

  • +7
Toplinski val zahvatio je i Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Josip Bandic