NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO

Igrači u jednom danu sakupili 400.000$ za novu igru autora Psychonautsa

09.02.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Double Fine Productions jučer su svim obožavateljima objavili da im za produkciju nove igre treba 400.000$ i kako će tu svotu pokušati sakupiti upravo uz njihovu pomoć u roku od 34 dana. Uspjeli su za samo 24 sata

Jučer smo pisali o tome da Notch, autor Minecrafta želi financirati Psychonauts 2, nastavak igre Double Fine Productionsa koji je također zaslužan i za Brutal Legend i još neke zapažene naslove. Upravo otprilike u to vrijeme obožavateljima se javio Tim Schafer koji je objavio da im za novu igru treba 400.000$ koje želi sakupiti upravo uz pomoć igrača koji bi za to imali rok od 34 dana.

 

 

Trebamo li spominjati da je cijeli iznos sakupljen u manje od 24 sata? Dapače, upravo u trenutku pisanja ovog teksta iznos je dostigao brojku od 479.000$ koje je doniralo 10,627 ljudi.  

 

Iako je željena brojka dostignuta, novac će se nastaviti sakupljati još 33 dana, a sav novac biti će uložen u razvoj igre te u razvoj verzija za više platformi i lokaliziranje na brojne jezike.

 

Sakupljenim novcem Double Fine Productions namjeravaju producirati 'old-school grafičku avanturu' a s obzirom na kvalitetu studija i bezbrižnost koju će im omogućiti sakupljeni novac vjerujemo da će igra biti vrhunska. Da stvar bude bolja, cijeli proces produkcije biti će dokumentiran a svaki mjesec objavljivati će se i video prilozi o napretku proizvodnje igre.