VREMENSKA PROGNOZA

Iskoristite vikend prije 'ubojice ljeta': Pazite što onda slijedi

07.09.2024 u 07:40

Bionic
Reading

Vikend uoči početka škole i povratka velikog broja građana radnim obavezama, kako su prognostičari posljednjih dana isticali, možda je i posljednji u kojemu bi cijela zemlja mogla imati temperature iznad 30, jer promjena vremena stiže već u nedjelju navečer

Za subotu DHMZ-ovi meteorolozi predviđaju sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Neće biti posve stabilno, poneki pljusak praćen grmljavinom najvjerojatniji je poslijepodne na istoku zemlje te u Istri.

Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 °C.

Vremenska prognoza 7.9. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Jutro će biti pretežno sunčano i u nedjelju, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, zatim sredinom dana porast naoblake sa zapada. Kiša će prema večeri zahvatiti najprije sjeverni Jadran, zatim Gorsku Hrvatsku, a u noći središnje krajeve te Dalmaciju. Lokalno je moguća obilna oborina te grmljavinsko nevrijeme.

Zapuhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Na Jadranu će umjereno jugo navečer pojačati. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na moru od 19 do 23 °C. Najviša dnevna između 27 i 32 °C.

Tomislava Hojsak iz DHMZ-a u četvrtak je najavila da ni ostatak tjedna neće biti pretjerano stabilan te da nas od ponedjeljka čeka temperatura zraka oko prosjeka za početak rujna.

'I na Jadranu početkom tjedna umjerenija temperatura zraka. Još u nedjelju u sunčanoj Dalmaciji vruće, a s jačanjem juga i naoblačenjem na sjeveru bi već moglo biti izraženih pljuskova s grmljavinom. U ponedjeljak će se proširiti i na Dalmaciju te će lokalno pasti obilna kiša. Stabilno neće biti ni u utorak, jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar', prognozirala je za HRT Hojsak.