STRAVIČNA NESREĆA NA SVETICAMA

Istražni zatvor za oba vozača!

06.12.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Ivan Loborec koji je u utorak ujutro sportskom Toyotom usmrtio oca i njegovog malodobnog sina na nogostupu u zagrebačkim Sveticama dobio je mjesec dana istražnog zatvora, kao i Stjepan Brdarić, vozač teretnog kombija koji je Loborecu navodno oduzeo prednost prije nego što je izgubio nadzor nad automobilom.

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Loborcu (25) je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a Brdariću (36) kako na slobodi ne bi utjecao na svjedoke, doznaje se na sudu.

Brdarić je u vrijeme kada je navodno oduzeo prednost automobilu koji mu je išao ususret u kombiju imao nekoliko suputnika koji trebaju svjedočiti u istrazi, dok je Loborec od ranije bio kažnjavan zbog prebrze vožnje.
Nezapamćena nesreća u kojoj su poginuli osmogodišnji dječak i njegov 36-godišnji otac koji ga je pratio u školu dogodila se u utorak iza 8,30 sati.

Vozač koji je vozio brže od dopuštenog navodno je izgubio nadzor nad automobilom nakon što mu je kombi oduzeo prednost. Zbog velike brzine i skliskog kolnika njegova se "toyota" nekoliko puta zavrtjela, srušila zaštitne stupiće i na nogostupu usmrtila oca i sina.