hak upozorava

Jaka bura otežava cestovni promet u priobalju

12.03.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika i na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

I na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za I. skupinu vozila i dodatno za II. skupinu (vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kroz tunele Mala Kapela, Sveti Rok i Konjsko vozi se jednom tunelskom cijevi.

Zbog biciklističke utrke Istrian Spring Trophies danas od 10,30 do 14 sati vozi se uz posebnu regulaciju prometa na cestama Pazin-Umag (Pazin-Lindar-Gračišće-most Katarina-Žminj-Kanfanar-Lim-Sv-Lovreč-Baderna-Tićan-Vižinada-Ponte Porton-Nova Vas-Bužinija-Brtonigla-Grando-Petrovija-Umag-Zambratija-Valica- Sv. Marija na Krasu-Umag).

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.

U pomorskom prometu nema poteškoća.