MAĐERIĆ ODGOVORILA MILANOVIĆU

'Jasno je jedino da je Milanovićeva Vlada nesposobna'

17.04.2013 u 21:12

Bionic
Reading

HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić reagirala je danas na izjavu premijera Zorana Milanovića da je Milan Bandić HDZ-ov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika, tvrdnjom kako je "jasno kao dan samo to da je Vlada koju vodi Milanović krajnje nesposobna, da je zemlju dovela do granice pucanja i da je stanje u Zagrebu katastrofalno, prije svega zbog politike koju su zajedno vodili i vode Milan Bandić i SDP

Mađerić je ocijenila kako je 'jasno kao dan da Zoran Milanović reda neodgovorne i neodmjerene izjave i da se sve više ponaša kao slon u staklarni' te istaknula kako Milan Bandić nikad nije bio kandidat HDZ-a, pa tako nije ni sada, uoči lokalnih izbora.

Ustvrdila je i kako su europski izbori pokazali da je vrijeme dominacije SDP-a u Zagrebu prošlo te da Zagrepčani žele promjene. 'Za grad Zagreb jednako je pogubno da ga vodi Milan Bandić, kao i Rajko Ostojić, jer su obojica predstavnici politika koje su se pokazale neefikasnim, koje nemaju formulu za izlazak iz krize', istaknula je Mađerić dodavši kako je Bandić Zagreb doveo u stanje koje je blizu kolapsa, a Rajko Ostojić je dio Vlade koja je, blago rečeno, nesposobna.

Smatra kako Ostojić ni u svom resoru nije učinio ništa te je po njezinu mišljenju produbio krizu u zdravstvu, nagomilao nove dugove i dokazao da SDP nije sposoban voditi državu u vremenima teške krize.

Ocijenila je i kako je jasno kao dan da Zagreb i Zagrepčani zaslužuju bolje vodstvo i prave programe koji će građanima vratiti dostojanstvo te da im to HDZ upravo nudi. 'Grad trebaju voditi mladi ljudi, neopterećeni ideologijom, kojima je isključivi cilj bolji i kvalitetniji život svih građana', navela je Mađerić podsjetivši kako za vrijeme ove vlasti ljude bacaju iz kuća i stanova.

Smatra kako 'nemile scene iz Zagreba, s deložacijom obitelji koju su izbacili u rano jutro, bez najave, dovoljno pokazuje osjećajnost socijaldemokracije. Mi takvi nismo i ne želimo biti. Mi ćemo i Zagreb voditi na način da svaki građanin bude zaštićen, da ljudi ne završavaju na ulici, već dostojanstveno žive', istaknula je HDZ-ova kandidatkinja poručivši biračima kako je glas za Milana Bandića, glas za SDP.

Premijer Zoran Milanović sinoć je u intervjuu Dnevniku plus HRT-a izjavio kako je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić HDZ-ov kandidat te kako je to 'jasno kao dan' ocjenivši da je SDP-ov Rajko Ostojić vjerojatno najbolji kandidat za gradonačelnika, što ga je Zagreb ikad imao. Milanović je dodao da je Bandić, uz to što je HDZ-ov kandidat, i kandidat nogometnih menadžera i raznoraznih likova koji Zagrebom ustvari upravljaju, što, ustvrdio je, 'želimo prekinuti jer je to loše i društvena je nepogoda'.