S KIM ĆE RADIN?

Je li ovo konačan sastav nove saborske većine? Postoji samo još jedna dilema

04.05.2024 u 14:45

Bionic
Reading

HDZ i DP, javlja sve više medija, u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade

Takve informacije sad ima i Novi list, koji precizira kako bi se nova većina sastojala od 61 zastupnika HDZ-a, 13 DP-a, te najvjerojatnije četiri zastupnika nacionalnih manjina.

Njima bi se najvjerojatnije pridružila i odmetnuta suverenistica Vesna Vučemilović. U oporbi bi ostalo troje zastupnika SDSS-a, a još uvijek nije jasno kako će se postaviti zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin koji je bio dosta kritičan prema DP-u.

Inače, Plenković će se večeras pojaviti u Puli na otvaranju nove dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta, a ne bi bilo iznenađenje da se tamo pojavi i Radin.

  • +7
Svečano predstavljanje biografske knjige Furia Radina Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Očekuje se da bi Andrej Plenković već sljedeći tjedan mogao prikupiti najmanje 76 potpisa, a najvjerojatnije 79, s čime bi otišao na Pantovčak da od predsjednika Zorana Milanovića zatraži mandat za sastavljanje Vlade.

Kako smo ranije pisali, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac već danima ne odgovara na telefonske pozive, a njegove najbliže stranačke suradnice, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, molile su malo mira uoči proslave pravoslavnog Uskrsa.