skandalozna objava

Johnson: Nakon posjete Netanyahua, pronašli smo 'bubicu' u zahodu

03.10.2024 u 19:59

Bionic
Reading

Bivši britanski premijer Boris Johnson tvrdi da je nakon posjeta izraelskog premijer Benjamina Netanyahua prije nekoliko godina u svojoj kupaonici pronašao uređaj za prisluškivanje, prenosi u četvrtak dpa

Johnson kaže da je njegov sigurnosni tim pronašao uređaj pri pregledu kupaonice, nakon posjeta izraelskog premijera 2017., u vrijeme dok je Johnson bio ministar vanjskih poslova. Bivši konzervativni čelnik je u svojim memoarima napisao da se Netanyahu tijekom susreta ispričao kako bi otišao na zahod.

„Bila to slučajnost ili ne, rečeno mi je da je poslije, pri regularnoj pretrazi za 'bubicama', pronađen uređaj u zahodu”, piše Johnson u svojim memoarima “Unleashed” (eng. oslobođen, pušten s lanca) koji bi trebali izaći 10. listopada. Nije poznato je li izraelskoj vladi bio predočen taj incident.

Boris Johnson i Benjamin Netanyahu na sastanku 2017. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Johnson će o otkrićima iz svojih memoara više govoriti u razgovoru s ITV-jem koji će se prikazati u petak navečer. Intervju koji je BBC trebao imati s Johnsonom u četvrtak navečer je otkazan jer je voditeljica Laura Kuenssberg slučajno bivšem premijeru poslala svoje pripremne bilješke. 

  • +29
Boris Johnson Izvor: Profimedia / Autor: LEON NEAL / AFP / Profimedia