DIJELI ČLANSTVO SA SDP-OM

Josipović dozvoljava sjedenje na dvije stolice

18.08.2015 u 09:19

Bionic
Reading

Ivo Josipović, čini se, nema problema što se budući članovi njegove stranke Naprijed Hrvatska još nisu ispisali iz svojih starih stranaka. Da se to iščitati iz priopćenja koje je jučer stiglo medijima, koje pokazuje da bivši predsjednik kako bi pridobio članstvo misli u svojoj stranci njegovati ponešto drugačije standarde

Jučer se, podsjetimo, Josipović pohvalio kako je 35 SDP-ovaca iz mjesne organizacije Trnje prešlo u njegovu stranku Naprijed Hrvatska. Javio se odmah SDP, u kojem tvrde da im je stiglo samo 11 ispisnica iz stranke.

Moguće je doista, kažu u Josipovićevom taboru, da SDP ima samo 11 ispisnica, te ponavljaju kako u NH imaju 35 psristupnica. 'Ispisnica u SDP-u nije uvjet za primitak u stranku Naprijed Hrvatska', poručuju Josipovićevi ljudi u priopćenju.

Iako je uobičajeno da se osoba prvo ispiše iz jedne stranke pa tek onda učlani u drugu stranku, čini se da Josipović nema problema sa sjedenjem na dvije stolice.

Takvu praksu druge strane ne dozvoljavaju. Pogledali smo Statute i SDP-a i HDZ-a, i obe stranke imaju striktno propisano da je jedan od uvjeta za izbacivanje iz članstva učlanjenje u drugu političku stranku ili kandidiranje izborima bez suglasnosti stranke.

Drugim riječima, dok je Josipović spreman 'progledati kroz prste' potencijalnim novim članovima, ukoliko se oni učlane u njegovu stranku, bit će promptno izbačeni iz svojih matičnih stranaka.