'BUNKER KAMPANJA'

Josipović: Moguće je da u drugi krug uđu dva kandidata desnice, upozoravao sam stožer na to

  • Z. K.
  • Zadnja izmjena 16.12.2019 19:09
  • Objavljeno 16.12.2019 u 19:09
Bionic
Reading

Gostujući u TV studiju Večernjeg lista, bivši predsjednik države, danas član SDP-a Ivo Josipović otkrio je kako smatra da sva tri kandidata imaju realnu mogućnost ulaska u drugi krug. Kampanju predsjedničkih kandidata nazvao je "bunker kampanjom", a stožer Zorana Milanovića, kaže, upozorio je da bi to moglo imati štetne ishode za njihovog kandidata

'Moguće je da u drugi krug uđu dva kandidata desnice. Upozoravao sam na to stožer', kazao je Josipović za Večernji list te dodao da Milanović više 'ne igra bunker'.

Osvrnuo se i na kampanju aktualne predsjednice, još jednom ističući kako Grabar-Kitarović niže 'samo gaf za gafom'. 'Čini mi se da ozbiljniji dio kampanje Kolinde Grabar-Kitarović ne vodi ona, nego HDZ mašinerija. Posebice, recimo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji se ponaša kao da je on predsjednički kandidat', dodao je.

Kolakušićeve priče o ustavnim promjenama naziva čistim populizmom te zaključuje kako to nema nikakve veze sa stvarnošću, dok za Škoru kaže da je glasnogovornik desnice, ali zaključuje: 'Koliko ga ja poznajem on nije neki radikalni desničar'.

'Predsjednik može utjecati i na javno mijenje i na Vladu. Ne treba dodavati nove funkcije predsjednika, ali treba bolje profilirati postojeće', smatra bivši predsjednik.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal