uoči koncerta

'Jure i Boban' ponovno se ore u Imotskom, spomenik Tinu Ujeviću čuva policija

08.08.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Nakon ustaškog znakovlja i pjevanje oda ustaškim zločincima Juri i Bobanu uoči koncerta i na koncertu Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića ista stvar se ponavlja i danas gdje se održava samostalni koncert Marka Perkovića Thompsona

Nova TV javlja da su u središtu Imotskog u jednom trenutku su se čuli uvredljivi povici na račun predsjednika Zorana Milanovića zbog svega onoga što je iznio nakon prvog koncerta.

Slobodna Dalmacija pak izvještava da se na svakom koraku mogu se vidjeti crne HOS-ove majice s natpisima ‘Za dom spremni‘, dok je ovaj put izostao glavni dekorativni hit kakav smo vidjeli prije dva dana. Statua Tina Ujevića više nije obavijena crnim majicama i čuvaju ga jake policijske snage, njih čak šestero, a isprid njih se načičkala raspjevana masa koja je na trg donijela i poprilične količine pirotehnike.

Imotski uoči Thompsonovog koncerta Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic /Pixsell

Grad Imotski pozvao je sve goste i Imoćane da i na tom koncertu pokažu dostojanstvo, istaknu hrvatske barjake te u miru, zajedništvu i toleranciji iskažu ljubav prema Hrvatskoj i da ne nasjedaju na moguće provokacije.

„Posebno molimo sve posjetitelje koncerta da ne nasjedaju na možebitne provokacije onih koji žele stvoriti atmosferu straha i nemira, a Grad Imotski prikazati u kontekstu koji nije istinit. Grad Imotski baštini i čuva vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata jer je Domovinski rat temelj moderne Republike Hrvatske i kao takav utkan je u hrvatski Ustav“, naglasio Grad u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj mrežnoj stranici.

  • +8
Thompsonov koncert u Imotskom Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic