uskrsni ponedjeljak

Kardinal Bozanić obišao zagrebačku katedralu; pomolio se kod groba blaženog Alojzija Stepinca

13.04.2020 u 17:43

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na Uskrsni ponedjeljak ponovno je obišao zagrebačku katedralu oštećenu u potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka te se zaustavio u molitvi kod groba blaženog Alojzija Stepinca i preporučio mu Zagreb i domovinu Hrvatsku

O oštećenjima te građevinskim zahvatima nužnima zbog sigurnosnih razloga te očuvanja sakralne baštine kardinala su izvijestili mons. Ivan Hren, kanonik kustos Prvostolnog kaptola zagrebačkog i predsjednik Odbora za obnovu katedrale te projektant obnove katedrale i nadzorni inženjer Damir Foretić, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon detaljnog obilaska unutrašnjosti zagrebačke prvostolnice, kardinal se zaustavio u molitvi kod groba blaženog Alojzija Stepinca koji je osiguran zaštitnom konstrukcijom. Blaženom Alojziju posebno je preporučio grad Zagreb, Zagrebačku nadbiskupiju i domovinu Hrvatsku.

Nakon obilaska pozvao je sve na zajedničku molitvu i zazvao Božji blagoslov na sve nazočne.

„Molim da blaženi Alojzije Stepinac štiti sve građevinske radnike ne samo u i oko katedrale, nego u cijelom gradu Zagrebu i okolici, dok izvode opasne radove sanacije“, rekao je kardinal Bozanić.