'KLJUČAN JE TRENUTAK'

Kolarić: SDP naočigled propada, a sa sobom vuče i državu

29.05.2014 u 13:04

Bionic
Reading

'Ne znam je li mi ikada bilo ovako teško gledati kako se ostvaruje točno ono na što upozoravam već godinu dana. Ono zbog čega sam izbačena iz SDP-a. SDP naočigled propada, a sa sobom vuče i društvo i državu', komentirala je za vrijeme konferencije za medije Slavka Linića Aleksandra Kolarić

'Moja stranka, koja bi trebala biti stranka pravednosti, jednakosti, socijalne pravde i demokratičnosti, postala je stranka podmetanja, medijskih linčeva, stranka nesposobnih neradnika u vodstvu, stranka u kojoj se kolege i kolegice izbacuju i marginaliziraju zbog svojeg političkog stava, stranka poslušnih i podobnih. Postali smo stranka čiju vladu ne podržava skoro 70 posto građana', napominje na svom profilu na Facebooku.

Smatra da je ovo zadnji trenutak za promjenu i predsjednika stranke i Predsjedništva, politike, programa, Vlade, statuta i drugih stranačkih dokumenata, načina odlučivanja, upravljanja strankom, rada… Pita se: 'Tko su odgovorni za ovu destrukciju?'


'Svi oni apsolutni poslušnici u najužem vodstvu stranke koji su provodili, bespogovorno izvršavali i podržavali politiku i vođenje stranke Zorana Milanovića, kao što su većina među njima i odgovorni za neuspješnu Vladu. To su ljudi koji će biti krivci ako HDZ i Karamarko dođe na vlasti. Za to moraju preuzeti političku odgovornost. Pa bio bi red da ih navedemo, nekim slučajnim redom:

Milanka Opačić, Željko Jovanović, Igor Dragovan, Ranko Ostojić, Mirando Mrsić, Gordan Maras, Arsen Bauk, Biljana Borzan, Branko Grčić, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Neven Mimica. Ako sam nekog odgovornog zaboravila spomenuti, sam će se prepoznati', zaključuje Kolarić.