BIVŠA PREMIJERKA

Kosor ljuta što nije pozvana na prijem povodom ulaska RH u EU: Potpis mi ne mogu izbrisati

03.07.2024 u 20:29

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 11. obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji, predsjednik Vlade Andrej Plenković organizirao je svečani prijem. Kao što je slučaj već dugi niz godina, na prijem nije pozvana bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja je to, kako je već i običaj, prokomentirala na mreži X

'Čujem da će se večeras u Vladi RH održati neki prijem povodom godišnjice ulaska Hrvatske u EU. Doći će puno uzvanika, važnih ljudi. Ali; nisu pozvali potpisnicu Pristupnog ugovora, bez kojeg ne bi bilo članstva u EU. Ipak; potpis mi ne mogu izbrisati', napisala je Kosor.

Podsjetimo, odnos između Jadranke Kosor i aktualne garniture u Banskim dvorima posljednjih godina može se opisati kao sve samo ne srdačan. Kosor redovito ne zovu na sve aktivnosti u koje je uključena aktualna Vlada, a rijetko kad propusti to i prokomentirati.

  • +6
Jadranka Kosor Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Razloge nije teško identificirati: Kosor se u sukobu Banskih dvora s Pantovčakom jasno stavila na stranu predsjednika Zorana Milanovića, te koristi svaki svoj medijski nastup kako bi kritizirala vladu Andreja Plenkovića.