PORUKA UOČI PREDSJEDNIŠTVA

Linić: Ako lažem, neka me izbace iz SDP-a!

04.06.2014 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon rezultata izvještaja SOA-e i nadzora Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, koji su pokazali da tajne službe nisu pratile Slavka Linića, o svemu se oglasio i bivši ministar financija. Postupanje SOA-e, kaže, nikada nije ni spominjao, a uoči današnje sjednice Predsjedništva SDP-a poruku je uputio i svojim kolegama

Sigurnosno-obavještajna služba nije obavljala nikakvo postupanje niti nadzor spram bivšeg ministra financija Slavka Linića, utvrdio je izvanredni nadzor Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, obznanio je javnosti jučer predsjednik Ivo Josipović.

Međutim, jutros u izjavi novinarima u Saboru Linić je dao do znanja da nikada nije ni bio zabrinut zbog postupanja SOA-e.

'Ne znam otkuda priča da je SOA ta koja je pratila Slavka Linića. Ja to nisam nikada rekao, prema tome izvješće me nije iznenadilo. Zaista mislim da rade profesionalno svoj posao i nemam što dodati', kazao je Linić.

Podsjetio je da je rekao da će tražiti izvještaj saborskog Odbora za unutarnju politiku o radu policije, međutim da to dosad nije učinio.

'Ja ipak moram odabrati koja ću imena metnuti jer ako se već ja svađam s policijom, ne trebaju ostali ljudi imati problema', kaže Linić

'Zakopčani' SDP-ovci

SDP-ovci u Saboru nisu rječiti uoči poslijepodnevnog Predsjedništva stranke na kojem će se raspravljati o rezultatima na izborima za EP, a vjerojatno i o Slavku Liniću nakon njegovih sumnji o uhođenju koje su se pokazale neutemeljene. Potpredsjednica Sabora i članica Glavnog Odbora, ali ne i Predsjedništva stranke, Dragica Zgrebec na pitanje je li iznenađena nalazima koji pokazuju da nije bilo praćenja Linića poručuje: 'Nisam član Predsjedništva, oni znaju koji je dnevni red. Sigurno će raspravljati o rezultatima europskih izbora', rekla je Zgrabec odgovorivši i na pitanje je li je iznenadilo što je jučer predsjednik rekao da nije bilo nadzora. 'Ništa me ne iznenađuje u životu'. Bivša šefica Porezne uprave i SDP-ova zastupnica Nada Čavlović Smiljanec koja je u sukobu s bivšim ministrom financija dosljedna je u nekomentiranju. 'Preko medija ništa ne komentiram', samo je kratko rekla Čavlović Smiljanec.

Podsjećamo, o nadzoru nad policijom zbog Linićevih optužbi Odbor bi trebao raspravljati popodne, ali ne na njegovu inicijativu. Što će utvrditi, tek treba vidjeti, no šef krim-policije Vitomir Bijelić jučer je ustvrdio da policija nije pratila Linića.

'Jesam li rekao ono što sam rekao, podnijet ću zahtjev i u njemu ću vrlo jasno naznačiti. Njihovo pravo je da govore što god hoće', prokomentirao je Linić.

Rekao je da još nije dobio poziv DORH-a na razgovor, no nije otkrio očekuje ga li skoro.

Razgovor o Liniću večeras bi trebalo voditi i Predsjedništvo SDP-a. Stoga su novinari upitali Linića očekuje li da će se eventualno na toj sjednici otvoriti pitanje njegovog izbacivanja iz stranke.

S obzirom da moji nekadašnji prijatelji glasno govore da me treba izbaciti, očekujem da će imati dovoljno hrabrosti da tu odluku donesu. Način mog istupanja, ako je po njima sve to laž, onda ja nemam što tražiti u SDP-u. Ali ipak moraju nešto razumjeti. Nakon toliko godina u SDP-u ne lažem, govorim istinu', zaključio je Linić