NOVI UDARAC PREMIJERU?

Linić će ipak otvoreno progovoriti o Milanoviću!

26.05.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon izbora za Europski parlament vrijeme je za ispunjenje obećanja, ili prijetnje, bivšeg ministra financija i SDP-ova veterana Slavka Linića. Nakon što ga je premijer i šef stranke Zoran Milanović smijenio, Linić je najavio da će otkriti sve o njihovu odnosu, ali nakon izbora, jer nije htio štetiti stranci

Premda se već počelo nagađati da je Slavko Linić odustao od prijetnje da će otkriti sve o svojim odnosima s premijerom Milanovićem, doznajemo da to ipak nije točno i da će Linić vrlo brzo održati svoju riječ.

'Sve što mislim o odnosima s premijerom i razlozima, reći ću nakon 25. svibnja, jer želim na tim izborima uspjeh SDP-u i njegovim koalicijskim partnerima', rekao je Linić nakon smjene zbog afere Spačva koju je premijeru prijavila bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

Podsjetimo, ona je dala ostavku zbog istrage USKOK-a koji ju sumnjiči za malverzacije oko odgode ovrhe osječke tvrtke OLT. Nakon ostavke, ona je premijeru prijavila navodnu aferu koja je Milanoviću dala alibi za rušenje Linića s kojim se ionako dulje vrijeme nije slagao. No Linić ni danas nije, barem službeno, pod istragom USKOK-a.

Izvori bliski Liniću kažu nam da će bivši ministar vrlo brzo progovoriti iskreno o odnosima s Milanovićem i općenito u Vladi. Izvršit će obećano na konferenciji za novinare koju će, doznajemo, najaviti na vrijeme te neće davati posebne intervjue prije toga. Hoće li se konferencija za novinare održati već ovoga tjedna, nije poznato.

Inače, Milanovićeva vladavina u SDP-u podijelila je stranku na uglavnom mlađe članove vjerne njemu i stariji kadar predvođen poznatim imenima iz Rijeke koji ima prigovore na Milanovića.

Da Milanović unutar stranke ima ozbiljne probleme, pokazuje i scena sa sinoćnjeg dočeka rezultata EU izbora.
Naime, najviše glasova, čak više od 130 tisuća osvojio je Tonino Picula, stariji SDP-ov kadar kojega je Milanović sastavljajući listu gurnuo na nisko peto mjesto. No preferencijalni glasovi birača donijeli su Piculi pobjedu, a Milanoviću tešku opomenu.

Picula zbog loših odnosa s premijerom nije dočekao rezultate u stranci s kolegama
, nego u svom europskom uredu na Zrinjevcu. U posljednji trenutak pojavio se na pobjedničkom govoru na Iblerovu trgu, no odmah se vratio natrag na Zrinjevac slaviti izbjegavajući društvo premijera koji čak nije našao za shodno čestitati mu na tako uvjerljivoj pobjedi, ali je zato čestitao Mireli Holy jer je osvojila jedan mandat.

Milanović je čestitao Holy koju je do prije koji tjedan redovito prokazivao kao osobu koja je kriva za političku korupciju. Gotovo je sigurno da mu ta politička korupcija neće smetati kada mu na sljedećim parlamentarnim izborima budu trebali njezini glasovi da sastavi koaliciju.