MINISTAR NA UDARU

Linić: Ne razmišljam o ostavci!

21.02.2014 u 20:33

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić gostovao je u RTL-u Danas te naglasio kako još uvijek ne razmišlja o svojoj smjeni iako je već ponudio mandat na raspolaganje premijeru Milanoviću

Kazao je da predstečajne nagodbe nisu projekt Ministarstva financija i Slavka Linića. 'To je projekt Vlade RH jer to je bio bitan zaokret s novim propisima, a ono što je najvažnije, takav projekt Vlade jednoglasno je, što je vrlo rijetko, pogotovo zato što je to reforma u ponašanju, prihvatio svaki član Hrvatskog sabora prilikom izglasavanja', naglasio je Linić u razgovoru za 'RTL Danas'.

Ono što nakon godinu dana vidimo je rezultat, smatra on, s preko 6.000 zahtjeva, a obrađeno je preko 5.000 i pozitivno riješeno oko 1.400 slučajeva.

'To samo pokazuje da se u godinu dana riješilo nešto što se inače rješava desetljećima
i to su pozitivni rezultati Vladinog projekta', kazao je Linić. Smatra da u predstečajnim nagodbama ne postoji mogućnost kriminala i nema kriminala. Od svih oproštenih dugova, nastavio je, sveukupno je samo 13 posto ukupnih potraživanja koja su otpisana u ime hrvatske države i institucija države. Sve ostalo su drugi vjerovnici, znači i dobavljači i banke, kaže on. 'Postoji vrlo jasna poruka - 75 posto vjerovnika, donoseći odluku o spašavanju nekog trgovačkog društva, složilo se oko nagodbe u kojoj je evidentno da su država i državne institucije u manjinskom dijelu', kazao je Linić. O svojoj sudbini, kaže, ne odlučuje sam, već to čini i premijer, ali naglašava da ima radnog elana i rezultate u posljednje dvije godine rada ove Vlade.

'Nema sukoba u Vladi oko predstečajnih nagodbi', kazao je Linić i dodao da projekt predstečajne nagodbe uopće ne bi uspio da nije bilo gospodarstvenika i bankara. 'Ja bih rekao', nastavio je dalje, 'da postoje nekakve poruke kroz javnost na koje se ne bih osvrtao, jer projekti i reforme, što se tiče Ministarstva financija, jednostavno idu dalje'.

'Ne razmišljam o mogućoj smjeni', poručio je na kraju Linić.