'BIT ĆE LAKŠE'

Linić ponovno u Saboru!

15.05.2014 u 10:04

Slavko Linić u Saboru

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon što mu je jučer aktiviran mandat Slavko Linić već se jutros, točno na vrijeme, u 9.30, pojavio u Saboru te u glavnoj saborskoj dvorani zauzeo svoje mjesto da bi mogao sudjelovati u raspravi o reguliranju željezničkih usluga. Prvo je to Linićevo pojavljivanje pred novinarima i javnošću nakon smjene s mjesta ministra financija prije dva tjedna

Pri ulasku u saborsku dvoranu Linić je kratko porazgovarao i s novinarima te im otkrio kako je ponovno biti u saborskim klupama.

'Uvijek je dobro, puno lakše nego na ministarskom mjestu, prema tome bit će i malo lakše', rekao je Linić.

Već se pripremio za raspravu, potvrdio je novinarima. 'Željeznice su uvijek interesantne', dodao je.

Upitan je li jučer izbjegao povratak u Sabor jer je premijer Zoran Milanović bio na aktualnom prijepodnevu, Linić je rekao: 'Teorije zavjera nisu predmet mog interesa.'

Slavko Linić će u sabornici sjediti u srednjoj koloni sjedala, odmah u prvom redu ispred govornice. Njegov dolazak danas su zamijetili i njegovi kolege. 'Smatram da smo danas u Saboru dobili još jednog čovjeka koji će dignuti razinu rasprave o svim problemima, a to je gospodin Linić, pa ga pozdravljam, i želim mu uspjeh u saborskim klupama', poručio je s govornice nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić.

Podsjetimo, nakon što je smijenjen s mjesta ministra financija Slavko Linić promptno je zatražio aktiviranje saborskog mandata. Iako se odmah počelo špekulirati da bi u Saboru sa sebi sklonim ljudima mogao početi stvarati svojevrsnu unutarstranačku oporbu Milanovićevoj struji u SDP-u, kako će se Linić ponašati u Saboru, tek treba vidjeti.

Predsjednik Sabora Josip Leko kazao je pak prije neki dan da je smijenjeni ministar financija Slavko Linić 'odgovorno formiran' čovjek koji je dugo godina u politici te je izrazio uvjerenje da je Linić vrlo odan stranci i da će se u okviru toga ponašati i u Saboru.