RADNI SASTANAK VRHA SDP-A

Linić: Ubijamo se od posla, ali stvari idu sporo

14.12.2013 u 13:13

Bionic
Reading

Visoki dužnosnici SDP-a koji su se danas okupili na radnom druženju u Tuheljskim Toplicama suglasni su u svojim izjavama u tome da tijekom protekle dvije godine nije napravljeno dovoljno na gospodarskoj slici Hrvatske, da je za to krivo i 'nasljeđe' i gospodarska kriza, da se moglo i brže i više, ali optimistički vjeruju da će se tijekom iduće dvije godine, do kraja mandata ove vlade to promijeniti

Ministar financija Slavko Linić izjavio je kako ne može biti zadovoljan jer u protekle dvije godine nema gospodarskog rasta, no dodao je kako će Vlada to promijeniti

'Teško je i ići će teško, ali još dvije godine i uspjet ćemo to promijeniti, no mogli smo i trebali brže', rekao je Linić.

Evidentno je, ističe Linić, da su problemi nagomilani u gospodarskom sektoru u posljednjih 20 godina, a ne samo tijekom posljednjih pet ili šest godina teške gospodarske krize u svijetu, Europi i Hrvatskoj, i to treba riješiti.

'Ubijamo se, radimo na tom poslu i izmišljamo modele kako to riješiti ali nismo zadovoljni brzinom', rekao je dodavši kako treba riješiti dubioze, zaposliti ljude, ponovno vratiti veću proizvodnju, veći izvoz i veću ponudu na domaćem tržištu. 'To je posao na kojem će Vlada raditi neprekidno', obećao je.

Linić se nije htio osvrtati na kritike upućene sa HDZ-ovog gospodarskog foruma. Novinarima je tek rekao da je osobno razočaran te da se na to ne bi osvrtao.

'Evidentno je da ostaje vlada s daleko transparentnijim programom, svojim borbama i svojim novim programima u borbi za smanjenje deficita, borbi da dižemo gospodarski rast. Ostaje i da građani vide koliko će on biti efikasan u naredne dvije godine', poručio je.

Upitan je li, kada je preuzeo dužnost ministra, očekivao podmetanja od ministara iz vlastite stranke, odgovorio je kako nije primjetio da ima takve suradnike ni u stranci ni u Vladi.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izostanak gospodarskog rasta pravda 'složenim vremenima'.

'Vremena su složena, recesija je zahvatila cijelu Europu, nasljeđe je takvo da od ničega ne možete napraviti nešto pa prema tome treba strpljenja, više uvažavanja, više demokratskog ponašanja i više rada', rekao je Komadina novinarima.

Na pitanje je li došlo vrijeme za rekonstrukciju vlade stručnjacima, Komadina je rekao da je to pitanje za premijera. Dodao je međutim kako stručnjaci uvijek mogu sve reći i dobrodošli su, no i da odluke donose oni koji su dobili povjerenje građana.

Komadina smatra da je neodgovorno to što je HDZ jučer s gospodarskog foruma uputio kritike Vladi

'Oni su prije svega neodgovorni. Kad smo mi u oporbi mi smo fini i kulturni, a kad su oni, onda imaju rive i skupove, referendume i raznorazne cirkuse“, ustvrdio je dodavši da među onim što su jučer rekli nije čuo ništa posebno pametnog. 'Samo su rekli da neke stvari ne valjaju i da to treba mijenjati, a to svi znaju', ustvrdio je potpredsjednik SDP-a Komadina.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smatra kako nakon dvije godine mandata treba porazgovarati te vidjeti što je napravljeno.

'Što se mene osobno tiče, slažem se da smo u nekim stvarima mogli biti brži', rekao je dodavši da se to posebno odnosi na vrijeme kada je trebalo početi određene poteze kao i reforme koje je trebalo ranije započeti.

Upitan jesu li ga iznenadila nova uhićenja vezana za aferu Remorker, kratko je odgovorio: 'Ne, iz jednostavnog razloga što policija radi svoj posao!'

Druženje SDP-ovaca tijekom vikenda u Tuheljskim Toplicama stranku će stajati gotovo 80 tisuća kuna s time da državni dužnosnici participiraju sa po 300 kuna.