U BOSANSKOJ KRUPI

Užas u BiH: Maloljetnik nožem ubio policajca, drugog teško ranio

24.10.2024 u 23:22

Bionic
Reading

Maloljetnik je nožem usmrtio jednog i teško ozlijedio drugog policajca u policijskoj postaji u Bosanskoj Krupi u četvrtak kasno navečer. Glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović rekao je da je napadač rođen 2009. godine

Jedan policajac je ubijen, a drugi teško ozlijeđen u napadu na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, javlja Klix.ba. Policijsku stanicu napao je maloljetnik, a napad je počinjen nožem, potvrdio je za portal glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović. 'Osoba je maloljetna i 2009. je godište. Uhićen je', rekao je Beganović.

Na terenu su pripadnici specijalne i temeljne policije kao i inspektori MUP-a USK. Teško ozlijeđeni policajac prevezen je u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubljankić i, prema neslužbenim informacijama, stabilno je.

Beganović je upitan hoće li se napad okarakterizirati kao teroristički. 'Tužiteljstvo USK će donijeti odluku o tome', rekao je glasnogovornik MUP-a USK, piše BHRT.

Premijer USK Nijaz Hušić za BHRT je rekao da će zajedno s ministrom unutarnjih poslova i direktorom policije sve odluke donijeti noćas ili ujutro, kada će objaviti informacije o okolnostima događaja. 'S obzirom na to da se radi o maloljetniku, moram reći da vjerujem u policijske organe i Tužiteljstvo koji će utvrditi sve detalje', naveo je Hušić.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak izjavio je za BHRT da je dobio informaciju od ministra unutarnjih poslova USK da je napadač maloljetna osoba od 14 godina. 'Istraga je u tijeku, sve smo stavili na raspolaganje... Ne možemo iznositi detalje o operativnom dijelu jer se radi o maloljetniku', rekao je Isak.

Dodao je da će raditi na tome da se poveća prisustvo policije na teritoriju cijele Federacije BiH, te da su već upućene određene instrukcije u vezi s tim.

Više informacija o načinu i motivu ubojstva, kao i o napadaču, bit će poznato nakon očevida koji je u tijeku.