NE VJERUJE IZVJEŠĆIMA

Goran Marić progovorio o kosturima iz Agrokorova ormara i napao HNB

12.04.2017 u 12:10

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić znakovito je prokomentirao stanje u Agrokoru, iako se isprva činilo da na tu temu neće odgovarati novinarima, prenosi N1

Marić je izlazeći iz Vlade ukratko izvijestio novinare o svom posljednjem sastanku s predstavnicima mirovinskih fondova, prenosi N1.

'Razgovarali smo o temi zapuštene imovine tvrtke, kojoj su mirovinski fondovi suvlasnici, na području Slavonije te tražimo način na koji tu imovinu staviti u funkciju. Mislimo da ćemo to realizirati. Kad se dogovorimo, reći ćemo o kojoj je tvrtki riječ', kazao je Marić.

Naravno, od pitanja o Agrokoru nije mogao pobjeći. Upitan kako komentira kritike na račun lex Agrokora Marić je rekao: 'Joj ne... Nemam što komentirati, ne čitam kritike.'

Novinari su ga upitali iznenađuje li ga to 'da će biti kostura iz Agrokorova ormara i da dugovi nisu onakvi kakvi izgledaju, s obzirom na to da je i sam Ante Ramljak rekao da se ne može osloniti na zadnje financijsko izvješće te da je bilo prikrivenog financiranja'.

'Mene to uopće ne iznenađuje. I ne vjerujem financijskim izvješćima', kratak je bio Marić.

Upitan tko je za to kriv kazao je kako su krivci svi oni koji su to nadzirali, uključujući HNB.

'HNB se sada naknadno želi distancirati. Ako je to utvrdila, zašto nije reagirala jer su banke previše izložene', kazao je Marić.