vremenska prognoza

Već poslijepodne pljuskovi i grmljavima, od kraja tjedna pasje vrućine

06.06.2017 u 07:46

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano, nestabilno, vrlo toplo, ponegdje u unutrašnjosti i vruće. Mjestimice će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponaprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu i to češće od sredine dana

Puhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo, doznajemo iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Ujutro mjestimice magla.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će se tijekom dana poboljšavati. To će donijeti olakšanje meteoropatima i kroničnim bolesnicima koji su prethodnih dana imali poteškoća zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja.

Sutra će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Dalmaciji većinom sunčano, rijetko uz mogućnost za poneki neverin.

U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će umjereno jugo okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, navečer umjerenu i jaku buru. Kako javlja HRT, u četvrtak će pak kratkotrajno zapuhati jaka, na udare mjestimice vjerojatno i olujna bura i tramontana.

Jutarnja temperatura zraka u srijedu bit će od 11 do 16, na moru između 16 i 21 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 27 stupnjeva Celzijevih.

A, nakon prolaznog osvježenja sredinom tjedna - vrućina dolazi! Ponegdje možda čak i za upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje, piše HRT. Procjenjuje se da bi početkom idućeg tjedna temperature u Zagrebu mogle ići do 35 stupnjeva, a u Slavoniji još koji stupanj gore! Zanimljivo, je što se prema dugoročnoj prognozi, u Dalmaciji se ne očekuju takve vrućine.