KARAMARKO O IZBORIMA I IZBJEGLICAMA

'Mi smo zemlja bez granica, a uskoro i bez ljudi'

19.10.2015 u 14:42

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a kazao je da je ta stranka s partnerima iz Domoljubne koalicije sastavila liste i da će ih poslijepodne predati DIP-u

Kazao je da uvijek ima nezadovoljnih, ali mnogo manje nego prethodnih godina. 'Mnogo je ambicija, a malo mjesta', kazao je Karamarko. Jedan o nezadovoljnih koje je Karamarko spominjao sada je već bivši šef HDZ-a šibensko-kninske županije Ante Kulušić koji je nakon što je doznao da nije uvršten na izbornu listu Domoljubne koalicije u IX. izbornoj jedinici odmah podnio ostavku na funkciju lokalnog stranačkog čelnika.  

Karamarko je potvrdio informaciju da će smanjiti plaće ministrima kada dođe na vlast najmanje za 25-30 posto. Izračunali su da bi ušteda trebala iznositi oko 25 milijuna kuna.Predsjednik HDZ-a smatra da bi ministri trebali biti plaćeni po učinku i da bi im se, ako uspiju povisiti BDP, mogla i povećati plaća.

Govoreći o izbjegličkoj krizi, kazao je da je potrebno organizirati se, pokriti zelene granice, registrirati izbjeglice. 'Zašto? Zato što su svi susjedi to napravili, a mi nismo. Oni vladaju situacijom, a situacija vlada nama. Oni su se organizirali, a mi nismo', kazao je Karamarko. Predsjednik HDZ-a kazao je da se vojska treba uključiti u rješavanje izbjegličke krize jer je i tako odradila većinu posla do sada. Kaže da vojska neće pucati na granicama nego dijeliti pomoć. 'Mi smo država bez granica, a čini mi se uskoro i bez ljudi, po tome kako je ova Vlada odradila svoj tragični mandat', kazao je Karamarko.