PRIJE 'DURANGA'

Microsoft priprema simplificiranu verziju Xboxa 360?

27.03.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Prije sljedeće, potpuno nove Xboxove konzole, Microsoft će sljedeće godine izdati pojednostavljenu verziju Xboxa 360 fokusiranu na Arcade te aplikacije za Kinect, tvrde glasine

Već neko vrijeme internetom kruže manje ili više vjerodostojne glasine o razvoju next-gen Xbox konzole, no kako su cijelu stvar potvrdili i neki developeri, sigurno je – produkcija sljedeće Microsoftove konzole u punom je zamahu. No to ne znači da ćemo je moći zaigrati tako brzo ili da je životni vijek Xboxa 360 pri kraju, naprotiv. Prema najnovijim glasinama koje je na Redditu iznio čovjek pod nickom 'MS Nerd', Microsoft sljedeće godine namjerava izdati 'stripped-down', pojednostavljenu verziju Xboxa 360 koja bi bila fokusirana na Xbox Live Arcade igre te aplikacijama namijenjenima za korištenje uz Kinect kontroler.

 

Što se cijene tiče, ona bi trebala biti u rangu Apple TV-a, a konzola bi se na tržištu trebala pojaviti krajem 2013. godine. Nedugo nakon toga, tvrdi MS Nerd, na tržištu će se pojaviti i Microsoftova konzola sljedeće generacije, zasad poznata pod kodnim imenom 'Durango'.

 

Iako se o Durangu zasad ne zna mnogo, sigurno je da sljedeća Microsoftova konzola neće biti predstavljena na ovogodišnjem E3 eventu.