PODUZETNIČKI INKUBATOR

Milanović na otvaranju BIOCentra MZOS-a

28.09.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta danas će svečano otvoriti BIOCentar, inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije. Uvodna obraćanja, u sklopu kojih će biti predstavljen projekt BIOCentra, održat će Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Goran Maras, ministar poduzetništva i obrta, Vittoria Alliata di Villafranca, direktorica u Glavnoj upravi za regionalnu politiku Europske komisije te Darko Liović, ravnatelj HAMAG-BICRO-a

Na svečanom otvaranju sudjelovat će i predsjednik Vlade Zoran Milanović, a uz njega će biti i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

BIOCentar je inkubator koji će omogućiti rani razvoj tvrtaka u području znanosti o životu (life sciences) i biotehnologije. BIOCentar osigurava specijaliziranu laboratorijsku infrastrukturu za tvrtke u razvoju (start-up) kompanije, postojeće biotehnološke kompanije i istraživačke projekte.

Na raspolaganju će biti i sva potrebna edukacija te savjetodavna potpora kako bi se biotehnološke tvrtke učinkovito razvile i postale konkurentni tržišni čimbenik. BIOCentar svojom će djelatnošću i dodatnim programima potpore služiti kao poveznica mreže institucija, kompanija te pojedincima koji su izravno ili neizravno povezani s biotehnologijom, priopćeno je iz Ministarstva znanosti.