ARENASPORT 2, 18 SATI

Može li Zadar, nakon Hajduka, zaustaviti i Dinamo?

14.10.2011 u 09:46

Bionic
Reading

Večeras od 18 sati u zadarskim Stanovima Zadar i Dinamo otvaraju 11. kolo MAXtv Prve lige, a dvoboj se može pratiti i na programu ArenaSporta 2

Nakon reprezentacijskih obveza, koje su u Hrvatskoj izazvale i razočarenje ali potom i vratile nadu da se reprezentacija može još plasirati na Euro, na pozornicu se vraćaju i domaći prvoligaši. Zbog europskih obveza Dinama, Zadar je danas domaćin Jurčićevoj momčadi i bit će zanimljivo vidjeti što su treneri radili u ovoj dvotjednoj stanci. Sasvim sigurno da je lakše bilo Daliboru Zebiću koji je na raspolaganju imao gotovo cijelu momčad, za razliku od Jurčića, kojem je nedostajalo osam igrača iz prve momčadi.

Na njegovu sreću svi su se vratili, doduše neki sa zakašnjenjem ili prehladom. Zato je Jurčić i najavio stanvoite promjene.

'Miksat ću sastav, pronaći najbolji koji može pobijediti Zadar i donijeti nam tri boda koja su nam neophodna u ovom trenutku. Moramo biti jako oprezni u raspodjeli minutaže i formiranju sastava', pojasnjio je Jurčić, kojem će dvoboj u Zadru poslužiti i kao svojevrsna generalka za Ajax. No, kaže (p)opuštanja ne smije biti.

'U ovom trenutku ne zanima me Ajax, već samo Zadar. Ovo nam je, kad se radi o našem prvenstvu, uključujući i utakmicu s Hajdukom, najteži ispit do sada!'.

Razlog takvom razmišljanju Jurčića jest i podatak da je Zadar jedina hrvatska momčad koja je ove sezone svladala Hajduk. Bilo je to još u drugom kolu kada je Santini pokopao 'bile'.

'Nemamo nikakvih razloga za velike promjene. Igrat ćemo s jednim klasičnim napadačem, a od prve će unutra biti novi igrač Mihale Kovačević, kao desni stoper. Očekujem da momčad reagira slično kao s Hajdukom, dakle da na terenu budemo maksimalno borbeni, angažirani u svim linijama, rastrčani i konkretni. Naš je suparnik velika momčad, a naravno da se protiv takvih svatko od naših igrača želi dokazati. Puno gledalište omogućit će i dobru zvučnu kulisu što je značajno za ambijent, vjerujem da će biti poticajno', rekao je za Sportkse novosti trener Zadra Zebić.

Dvoboj zadra i Dinama može se, od 18 sati, pratiti u prijenosu na programu ArenaSporta 2.