stanje u prometu

Na autocestama česti su zastoji, kod Lučkog kolona duga oko tri kilometra

02.09.2017 u 15:49

Bionic
Reading

Promet je povremeno vrlo gust u priobalju, duž Jadranske magistrale, kao i na Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije te na većini cesta u smjeru unutrašnjosti i u smjeru mora. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini čvorova i odmorišta. Kod Lučkog u smjeru Zagreba kolona je duga oko tri kilometra, a kod naplatnih postaja Demerje jedan kilometar

'Između čvorova Bosiljevo 2 i Karlovac promet teče povremeno usporeno u smjeru Zagreba u koloni. Za sav promet zatvorena je cesta Mihaljevac-Korenica, zbog stabla na kolniku. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na državnoj cesti DC1 između Slunja i Tušilovića u mjestu Veljun promet teče otežano, zbog prometne nezgode. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje.

U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila', javljaju iz HAK-a.

  • +5
Gužve na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Podsjećaju vozače da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi...) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Promet je povremeno vrlo gust u priobalju, duž Jadranske magistrale (DC8), kao i na Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije te na većini cesta u smjeru unutrašnjosti i u smjeru mora. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini čvorova i odmorišta.