'KNINSKA KRALJICA' RIMAC

Najmoćnija žena HDZ-a: Hoću li biti u Vladi, dajem Karamarku na odluku

06.08.2015 u 18:00

Bionic
Reading

Mimohodom u Zagrebu htjelo se umanjiti Knin, tvrdi u intervjuu Globusu Josipa Rimac, kninska gradonačelnica i direktorica HDZ-ove izborne kampanje, koja će uskoro u saborske klupe kao HDZ-ova saborska zastupnica umjesto Ante Jerolimova, koji je odlučio napustiti politiku. Hoće li Rimac, koju smatraju najmoćnijom ženom u HDZ-u, povrh svega postati i ministrica u Vladi koju bi mogao, osvoji li vlast, slagati stranački joj šef Tomislav Karamarko, pitanje je na koje Rimac Globusu nije odgovorila. No poručila je da premda titulama i funkcijama nije opterećena, Karamarko bez obzira na sve ima apsolutno njezinu potporu i bjanko potpis

'Vjerujem da će HDZ s koalicijskim partnerima dobiti ove izbore – da ćemo imati pobjedu i da će predsjednik Tomislav Karamarko sastavljati Vladu. Koga će odabrati i hoću li ja sutra biti u toj Vladi, to dajem njemu na odluku. Ima apsolutno moju potporu i bjanko potpis. Bila ja u toj Vladi ili ne, on će imati moju potporu. Imao je i dosada, a imate će je i ubuduće', kazala je Rimac u intervjuu Globusu, koji možete u cijelosti pročitati u tiskanom izdanju tog tjednika.

S obzirom na to da je direktorica HDZ-ove kampanje za izbore, neizbježno pitanje za Rimac je i hoće li zbog obaveza u kampanji do rujna podnijeti ostavku na gradonačelničku funkciju, no odgovora službeno još nema. Rimac je, podsjetimo, nedavno tu mogućnost nazvala 'prvoaprilskom šalom' što nije ponovila Globusu, ali je kazala da su 'sve opcije otvorene i ako takvih odluka bude, na vrijeme će svi o njima znati'.

U vrijeme razgovora za Globus, Rimac je, ističe, sva bila u pripremama za Oluju pa se osvrnula i na mimohod u Zagrebu kojim se, kako smatra, 'htjelo umanjiti Knin i drži da je on trebao biti ili u Kninu na 5. kolovoza, ili na Dan oružanih snaga te da ovo s dva dana proslave umanjuje svečanost u Kninu'.

Da proslava treba biti u Kninu, kazala je Rimac i prije par mjeseci u intervjuu Jutarnjem listu, koji ju je tada, između ostalog, nazvao 'kninskom kraljicom': 'Što se mene tiče, postoji samo jedno mjesto obilježavanja 20. obljetnice akcije Oluja i Dana domovinske zahvalnosti, a to je Knin. Vukovar je grad-heroj, a Knin je simbol pobjede.'

Što se, pak, tiče istrage koja se protiv Rimac provodi zbog sumnji u nezakonito stečenu imovinu, konkretno stan, upitana plaši li se optužnice, Rimac je odvratila: 'Ne znam u kojoj je to fazi , da znam, rado bih rekla. Vjerujem u pravosuđe i u to da će odluke biti pravedne. Kakve god budu, postupit ćemo po njima. Svašta sam pročitala i čula. No, znam da nisam prekršila ni jednu svoju ovlast, niti sam zloupotrijebila položaj, a institucije će reći svoje'.