PREDSJEDNICA GRABAR KITAROVIĆ

'Neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost'

12.09.2016 u 19:02

Bionic
Reading

Hrvatska nema vremena i neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost, poručila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović s konferencije za medije na Pantovčaku nakon potpunih rezultata glasovanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP)

'Hrvatska je još jednom dokazala da je država zrele demokracije i vjerujem da je iz izazova izašla još jača. Nakon upravo objavljenih rezultata izbora, želim čestitati svima koji su izabrani. Na svima vama je velika odgovornost za razvoj i stabilnost države i bolji život građana', poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

'Posebno čestitam relativnom pobjedniku Andreju Plenkoviću odnosno HDZ-u i partnerima. Ovo predstavlja značajan demokratski iskorak jer je kampanja bila fokusirana na egzistencijalne probleme građana, a ne na podjele. No slab odaziv na izbore moramo shvatiti kao upozorenje svima da moraju vratiti povjerenje u političare', naglasila je predsjednica države.

Pred nama su konzultacije za sastavljanje nove Vlade, o čemu ću odlučivati kad dobijem rezultate od DIP-a, kazala je i dodala kako 'vjeruje da će uskoro dobiti dokaz o natpolovičnoj potpori za sastavljanje novog Sabora i Vlade'.

'Neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju javnost i nisu put prema izgradnji stabilne Vlade. Hrvatska nema vremena za nova nadmudrivanja. Treba nam odlučno vodstvo koje će osigurati gospodarski rast', zaključila je svoje obraćanje javnosti Grabar Kitarović

Podsjetimo, prema neslužbenim rezultatima koje je DIP objavio nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik izvanrednih parlamentarnih izbora s osvojenih šest izbornih jedinica te dva glasa dijaspore dok je Narodna koalicija predvođena SDP-om osvojila četiri izborne jedinice.