KOMPLIMENTI

Norvežani puni hvale: Hrvatska može osvojiti Euro

01.06.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u petak ujutro u Oslo gdje će u subotu protiv Norveške odigrati posljednju pripremnu utakmicu pred odlazak na Euro. Norvežani su puni hvale na račun Bilićevih izabranika

Utakmica u subotu protiv Norveške u Oslu bit će posljednja provjera za Bilića i njegove igrače prije Europskog prvenstva. Dok je Norveška zadnji puta na Euru nastupila 2000. godine, Hrvatska je redoviti sudionik. 'Kockasti' su doputovali u petak u Oslo, a tamošnji mediji su puni hvale na račun Bilićevih igrača.

'Norvežani su rođeni s nekim svojim prednostima, no Hrvati su rođeni s loptom. Odlični su u nogometu, rukometu, odbojku i košarku. Hrvatski igrači su gladni uspjeha, a da bi to postigli moraju puno raditi, jer sam talent nije dovoljan. ', nahvalio nas je pomoćnik izbornika norveške reprezentacije Ola By Rise.

Koliko Norvežani respektiraju Hrvatsku dovoljno govore riječi Markusa Henriksena veznjaka Rosenborga te Vadima Demidova braniča Real Sociedada.

'Hrvatima će utakmica protiv nas biti posljednji test pred Euro i sigurno će igrati najbolje što mogu. Tko će proći bolje na Euru, Engleska ili Hrvatska? Teško mi je reći, ali ne bi bio iznenađen ako Hrvatska osvoji Europsko prvenstvo, no da bi se to dogodilo mora ih pomaziti sreća', kazao je Henriksen, a slično mišljenje ima i Demidov.

'Hrvatski igrači su odlični. Hrvatska je bolja od Engleske jer ne igraju tako predvidljivo'.