POČETAK PROSINCA

Objavljen datum izlaska Wii U konzole, brutalna cijena kontrolera

13.09.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Nintendo je objavio da će se Wii U na japanskom tržištu pojaviti početkom prosinca ove godine, a uskoro nakon toga i u zapadnim zemljama te ostatku svijeta

Kao i obično, nadolazeća Nintendova konzola prvo će se pojaviti na japanskom tržištu a nedugo zatim i u ostatku svijeta. Japanci će tako Wii U moći zaigrati već 8. prosinca, dok bi datum izlaska u SAD-u i Europi trebao biti objavljen kroz nekoliko sati.

 

Cijena konzole u Japanu biti će 26,250 Yena za Basic izdanje te 31,500 Yena za Premium izdanje. Uz to radi se o cijenama bez uračunatog poreza, pa bi bilo vrlo nezahvalno uopće pokušavati cijenu preračunavati u dolare ili eure jer će cijena ionako biti više nego u Japanu.

 

Basic izdanje konzole na tržištu će se pojaviti u bijeloj boji, uz GamePad te osnovne kablove. Pod njegovim pokrovom biti će 8 GB memorije. S druge strane, Premium izdanje dolazi u crnoj boji uz crni GamePad kontroler, kablove, AC adapter, GamePad AC adapter i imati će 32GB memorije.

 

Svi koji kupe Premium set imati će besplatni pristup Nintendo Network servisu sve do kraja 2014. godine.

 

 

Ono što je pak mnoge (negativno) iznenadilo je cijena GamePad kontrolera u slučaju da odlučite kupiti još jedan, a vjerojatno hoćete s obzirom da će Wii U, baš kao i Wii biti – obiteljska konzola.

 

Poveći GamePad kontroler stajati će 13440 Yena. Sad opet bacite podgled na cijenu Basic izdanja konzole. Da, kontroler iznosi 50% cijene cijeloga paketa.

 

Na sreću, Nintendo će uz konzolu ponduiti i klasični kontroler pod imenom 'Hardcore' koji neodoljivo podsjeća na kontroler Xboxa 360. Njegova cijena biti će mnogo prihvatljivijih 5040 Yena.