ZASAD MIRNO U SPLITU

Opsadno stanje: Zbog navijača i oklopna kola

10.09.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Utakmica Dinama i Hajduka procjenjena je visokorizičnom, pa je policija pojačale svoje snage na prilazima i u gradu Splitu do maksimuma. Srećom, zasad nema niti najmanjih problema niti na autocesti niti u gradu

Neupućeni putnik na auto cesti Zagreb-Split promislio bi da prema Bačvicama na kupanje u najmanju ruku ide Barack Obama. Deseci specijalaca dežurali su na benzinskim postajama na auto cesti, bilo ih je na svakom odmaralištu.

A na odmorištu Brinje svoje mjesto pronašla su i oklopna kola. Sve zbog putovanja BBB-a na derbi između Hajduka i Dinama. Dinamovi najžešći navijači, koji su se u Poljudu nakon trinaest mjeseci 'vratili nogometu', krenuli su brojnim autobusima, navodno ih se oko dvije i pol tisuće zaputilo prema Splitu. S tim da im je Dinamo dao 1100 ulaznica za tribinu jug, a oni su tražili svih 1400 koliki je kapacitet juga, pa su vratili sve ulaznice i krenuli na put u nepoznato, jer je policija najavila da nitko bez ulaznice neće ni primirisati Poljudu. S tim da su zaraćene frakcije BBB-a dogovorile međusobni 'fight' negdje na autoputu...

S druge strane u Splitu su sati uoči derbija bili mirni. Kako i ne bi kad je na suncu bilo nekih 35 stupnjeva. Policije je po Splitu bilo više nego na auto cesti, a kamera je snimala sva kritična mjesta.

Zajedničkog ručka ipak je bilo, Hajdukova uprava pozvala je Dinamovu, a jeli su u restoranu na Poljudu. Tako je propao plan Hajdukovovog vodstva da se ne zna za taj ručak, plašili su se u Hajduku kako će reagirati Torcida pa su taj zajednički ručak krili kao zmija noge. Ali, ipak se dogodio, i to na poziv Hajduka.

'Nije to ručak, više onako jelo s nogu', pravdali su se u Poljudu.