ZADARSKI ŽUPAN ZRILIĆ

'Ova vlast ima loše namjere prema Zadarskoj županiji'

21.02.2014 u 19:25

Bionic
Reading

Zadarski HDZ sve češće i sve jače udara po vladajućoj državnoj garnituri predvođenoj premijerom Zoranom Milanovićem. Župan Stipe Zrilić na sjednici Županijske skupštine oštrim je riječima govorio o stanju u zadarskoj Općoj bolnici koja je iz županijskih prešla u državne upravljačke ruke

'Nažalost, one činjenice koje znam, bez obzira na 'zatvorenost' informacija, kazuju da pri sanaciji bolnice nije sanirana nijedna kuna i da je ove godine bolnica stvorila 32 milijuna kuna novih obveza. Liste čekanja su produljene te je smanjena kvaliteta medicinske usluge. Obistinjuje se ono što smo najavili - umjesto sanacije dobili smo pogoršanje stanja. To je tako ako ne radimo skupa, nego svatko za sebe', ustvrdio je Zrilić.

Nezadovoljan je i zbog drastičnog smanjenja sredstava za potrebe održavanja cesta u Zadarskoj županiji i uskraćivanja suglasnosti Županijskoj upravi za ceste za financijski plan za 2014. godinu.

'Bojim se da to ne ode u gorem smjeru i da u konačnici ne ostanemo bez Županijske uprave za ceste, što nikako ne bi bilo dobro', Zrilićevo je mišljenje na koje nije reagirao nitko iz oporbenjačkih klupa.

Štoviše, bili su nijemi i na optužbe da je aktualna Vlada u nizu primjera pokazala da ima loše namjere prema Zadarskoj županiji. 'Sada možemo reći, kada vidimo Gaženicu, Opću bolnicu i ŽUC, da ubiremo plodove rada ove Vlade, odnosno njihove nesposobnosti. Tu ne možemo napraviti ništa dok ne dođu izbori koji se bliže', zaključio je Zrilić.