na svakom koraku

Ovo su lokacije na kojima se snima brzina na hrvatskim cestama

04.06.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Autonet je detaljnom analizom nekoliko izvora, pa i podataka Ministarstva unutarnjih poslova, napravio listu od čak 468 pozicija diljem Hrvatske na kojima postoji mogućnost da radari, odnosno kamere, zabilježe prebrze vozače

Najviše kućišta i kamera postavljeno je na području PU splitsko-dalmatinske, gdje su čak 64 mjesta na kojima postoji mogućnost da vas snimi kamera za prekoračenje brzine. Nakon toga slijedi PU zagrebačka, gdje je donedavno bila tek 21 takva lokacija, a u posljednjih se nekoliko tjedana njihova brojka drastično povećala - za čak 18 lokacija. Tako je sada na tom području 39 mjesta koja imaju postavljena kućišta s kamerama, pokazala je analiza Autoneta.

Sa svega tri lokacije manje zaostaju PU istarska i PU vukovarsko-srijemska koje imaju po 39 lokacija. Policijska uprava varaždinska ima 34 lokacije, a PU zadarska njih 28, pri čemu se velik dio njih odnosi se upravo na sami Grad Zadar.

Samo je jedna policijska uprava koja raspolaže jednoznamenkastim brojem lokacija fiksnih kamera - PU požeško-slavonska na čijem području je tek sedam lokacija. Prate je PU karlovačka i PU sisačko-moslavačka s po 11 lokacija, s tim da je ove godine karlovačko područje dobilo dvije nove lokacije, a sisačko tri.

U posljednjem ovogodišnjem valu postavljena su kućišta na 32 nove lokacije, a gdje se sve one nalaza možete vidjeti na portalu Autonet, kao i popis svih 468 lokacija na kojima su postavljeni fiksni radarski uređaji (kućišta) za nadzor brzine kretanja vozila.

Valja napomenuti kako je pored toga da je dobro znati gdje su postavljene kamere, još bitnije voditi brigu o sigurnosti u vožnji.