AKCIJA SPAŠAVANJA

Paraglajder pao ispred Skywalka na Biokovu, spasili ga vojska i HGSS

04.09.2024 u 17:31

Bionic
Reading

U tijeku je akcija spašavanja paraglajdera koji je pao ispod poznate turističke atrakcije Skywalk na Biokovu, izvijestili su iz HGSS-ove stanice Makarska

Zbog nepristupačnog terena i noći koja dolazi, u akciju se priključuje i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, dodali su.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je paraglajder lakše ozlijeđen. 'Županijski centar 112 Split zaprimio je danas, u 15 sati informaciju o padu paraglajdera na Biokovu. U akciju spašavanja upućeni su policija, hitna medicinska pomoć te pripadnici HGSS-a. Prema trenutnim informacijama pilot paraglajdera lakše je ozlijeđen te će biti prebačen helikopterom u KBC Split'. priopćili su.

Okolnosti pod kojima je paraglajder uopće mogao skočiti na tom predjelu još uvijek nisu poznate, no na stranicama Parka prirode Biokovo stoji kako je paraglajding, let zmajevima, penjanje, fotosafari i slične aktivnosti u blizini navedene atrakcije dopušteno isključivo uz dozvolu te javne ustanove. I u tom slučaju dopušteno je letenje isključivo na vlastitu odgovornost, samo sa dozvoljenih i označenih startova uz potrebno dopuštenje, stoji na stranicama Parka prirode.

Uskoro opširnije