POSJET PREMIJERA

Penava: Vukovar nema 10 tisuća hektara

31.03.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo razgovorom koji je u četvrtak vodio s predsjednikom Vlade Tihomirom Oreškovićem, koji je u dvodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, i rekao kako su posjet premijera i signali koji dolaze iz Vlade znak da Vukovar zauzima značajno mjesto u Republici Hrvatskoj

'Razgovarali smo o brojnim točkama, od zakona o Vukovaru do problematike gospodarstvenika i gradnje kanala Dunav-Sava', izjavio je novinarima Penava.

Na pitanje novinara je li u razgovoru bilo spomena o mogućnosti da se u okolici Vukovara nađe 10.000 hektara poljoprivrednog zemljišta za kojim je interes, kako je jučer rekao sam premijer Orešković, pokazao jedan investitor, Penava je rekao da jest, ali da je Grad Vukovar oduvijek bio grad obrtnika i industrije, a ne poljoprivrede te da tolikog zemljišta nema.

'Rekli smo da su naši interesi Tvrtka Yasenka, Borovo, Vupik i Luka', rekao je Penava.

Tijekom boravka u Vukovaru premijer Tihomir Orešković obišao je vukovarsku Opću bolnicu, susreo se sa županom Božom Galićem te odao počast polaganjem vijenca na Memorijalnom groblju žrtvama iz Domovinskog rata i na Ovčari. Posjetio je i Spomen dom Ovčara kroz koji ga je proveo predsjednik vukovarskog Društva logoraša srpskih koncetracijskih logora Zdravko Komšić

Komšić: Brisanje opće jurisdikcije mora biti uvjet za Srbiju

'Zamolio sam premijera u ime hrvatskih branitelja, a posebice logoraša da Hrvatska spriječi Srbiju u otvaranju poglavlja 23 dok god ne izbriše iz svog zakonodavstva jurisdikciju nad Domovinskim ratom, a što posebice pogađa nas logoraše', rekao je novinarima Komšić.

Rekao je kako su zatočeni hrvatski branitelji i civili u srbijanskim logorima bili primorani pisati vlastite optužnice na osnovu onoga što su im diktirali u logorima. 'To su naše bianko optužnice koje smo morali pisati sami protiv sebe, a sada Srbija to koristi i protiv nas sada diže optužnice', kazao Komšić.