nemiran dan u sabornici

Pernar šutio osam minuta, Bunjcu opomena zbog vrijeđanja

02.03.2017 u 13:40

Bionic
Reading

Saborski zastupnici raspravljali su o izmjenama Zakona o zaštiti zraka, što je otvorilo i temu zraka u Slavonskom Brodu. Raspravu je opet iskoristio Ivan Pernar kako bi izveo mali show u sabornici

Kada je u pitanju Slavonski Brod i pitanje kvalitete zraka, Pernar smatra kako godinama svjedočimo 'demagogiji praznih riječi.'

'Ovaj se taj problem ne rješava. I ne samo to. Pokušava se stvoriti privid da je problem u našoj regulativi. No nikakvom regultivom to nećemo riješiti nego tek onda kad se ugovorom s BIH..., odnosno kad se BiH prisili da prestane trovati. Ne samo građ Bosanskog Broda i Slavonskog Broda, nego i građane Tuzle', poručio je Pernar.

Ni u Tuzli niti u slavonskom Brodu ništa se ne poduzima, dodao je. 'Ne znam više što reći, vidim da nema volje, puno se priča s obje strane, a ništa ne radi. Ja ću zato šutjeti idućih 8 minuta za sve žrtve takve politike BiH, tako i naše politike koja ravnodušno to promatra, to trovanje', kazao je Pernar, nakon čega je ostao stajati osam minuta te šutio.

Nakon što mu je isteklo vrijeme za povredu Poslovnika javila se HDZ-ova Marija Jelkovac, kazavši kako je Pernar šutnjom odstupao od uobičajenog ponašanja zastupnika.

Odgovorio joj je Branimir Bunjac iz Živog zida. 'Bolje vam je da šutite. Pametniji ste kada šutite', kazao je Bunjac.

Zbog toga mu je predsjedavajući Željko Reiner udijelio opomenu. 'Ne možete vrijeđati zastupnike', kazao je Reiner.