posjet krapini

Plenković: Festival kajkavskih popevki je važan dio hrvatske tradicije

08.09.2017 u 21:48

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak navečer Krapinu i retrospektivnu večer Festivala kajkavski popevki koja je uvod u sutrašnju završnu večer Festivala, a u kratkoj izjavi prije koncerta rekao je kako mu je zadovoljstvo biti na tom kulturnom događanju koji se održava u sklopu 52. Tjedna kajkavske kulture

"Čestitam svim organizatorima. Sjajna manifestacija hrvatske tradicije i baštine sjeverozapadne Hrvatske, kombinacija kulture i gospodarstva. Smatram da će ova večer 'Popevke za navek' biti sjajno prisjećanje na velike uspješnice ovog festivala i kajkavske popovke kao važan dio hrvatske tradicije", dodao je.

Prije koncerta premijer Plenković je obišao Zagorski gospodarski zbor, najvažniju gospodarsku manifestaciju takve vrste u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja ove godine obilježava 25. obljetnicu a okuplja gotovo 300 izlagača iz Hrvatskog zagorja te okolnih županija.

Posjet Krapini premijer je počeo druženjem sa članovima lokalnog HDZ-a, a susreo se i s predstavnicima Udruga branitelja koji su mu tom prigodom darovali sliku.