premijer žestoko

Plenković: Ovo što Milanović radi je državni udar, udar na hrvatsku vojsku

21.10.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene Palače Bužan te je tom prilikom dao izjavu za medije

'Teško nam je zbog ove vijesti s kojom smo suočeni prije sat vremena', rekao je Plenković o Ćorušiću.

O Milanoviću je pak poručio: 'Taj čovjek je postao veliki manipulator koji prvo laže da će hrvatski vojnici ići u Ukrajinu. To može povjerovati samo netko tko ne zna čitati hrvatski jezik.'

Plenković je kazao da je u posljednje dvije i pol godine Hrvatska dala 11 paketa vojne pomoći. 'To je puno više nego simboličan odlazak dva vojnika u Njemačku', rekao je.

'U čijem interesu Milanović radi?

'Za koga to Milanović radi, u čijem je to interesu? Vidim da ga ruski mediji slave. Je l' to radi kao korisni idiot, iz miroljubivosti prema Rusiji ili iz nekog trećeg razloga', upitao je Plenković.

Optužio je Milanovića da je za vrijeme parlamentarnih izbora pokušao izvršiti puzajući državni udar.

'Sad je shvatio da će biti uhvaćen u laži i sada reterira. Da nije, nismo ga dobro razumjeli. Velika je odgovornost na strankama opozicije da mućnu svojom glavom jer Milanović ih zlorabi i pričinjaju štetu Hrvatskoj. Hrvatska Vlada je tu da nas drži na pravoj strani', kazao je Plenković.

'Je li naš vojnik koji se vraća iz UNIFIL-a u Libanonu ugroženiji od ovih koji će biti u Njemačkoj?' rekao je.

Kazna na predsjedničkim izborima

'Ta gruba manipulacija i laganje narodu ne smiju proći nekažnjeno, ovakvo bacanje pijeska, blata na sve nas treba kazniti na izborima. Ja tu predlažem Dragana Primorca', kazao je Plenković.

'Milanović svoje diktatorske, faraonske, autoritativne osobine projicira na druge', rekao je.

Premijer je poručio da je Milanović štetan za Hrvatsku. 'Mi čuvamo Sabor od njega, NATO od njega, EU od njega. Želi li on Hrvatsku izvan NATO-a? Pa neka to kaže', dodao je.

'Ovo je državni udar, udar na hrvatsku vojsku - šaljem poruku svim generalima, časnicima vojske, vojnicima, vojnikinjama: ovo što Milanović radi Kundidu radi svakom od vas ponaosob, ne poštuje vas, ne da vam da kažete kamo to dvojica vaših kolega i časnika trebaju ići', rekao je Plenković.

'Ovo što on radi Hrvatskoj za njen međunarodni kredibilitet - nasrtaj na Sabor, nasrtaj na Ustav, nasrtaj na Ustavni sud... Shvaćate li vi gdje nam je on doveo demokraciju? On je izgubljen slučaj, on je propao', nastavio je Plenković te ponovno pozvao oporbu da razmisli što radi.